JUICE-PRESSING. Smakstesten forberedes, og elevene har presset sitron og lime til fingrene ikke holdt ut mer. FOTO: BLEIKVASSLI SKOLE

Sølv til Bleikvassli skole

5.-7. klasse ved Bleikvassli skole fikk sølv i årets Nysgjerrigper-konkurranse og vinner 10 000 kr med prosjektet "Hva er surest av sitron og lime?".

Juryen roser den flotte rapporten til gjengen fra Bleikvasslia, og uttaler at de er imponerte over hvordan elevene har organisert og gjennomført prosjektet.

Veileder Hanne Heggedal er kjempestolt over elevene sine og deres prestasjon i konkurransen.
– Vi har brukt mye tid på dette prosjektet. Vi startet i oktober i fjor og jobbet med det helt frem til mars.
Elevene har jobbet godt gjennom hele vinteren, og mange timer har gått med til forskning.
– Dette har vært et tverrfaglig prosjekt, og elevene har lært mye matte og naturfag. Forskning er en motiverende arbeidsmetode, og ungene har vært veldig ivrig og har aldri blitt lei, forklarer Heggedal.
Feiring
Som sølvmedaljevinnere får elevene tildelt en pengepremie på 10.000 kr.
– Hva vi skal bruke premien på har vi ikke diskutert, men det finner vi nok ut etterhvert, sier Heggedal.
Feiring blir det uansett. I siste time skal elevene hedres med is, selvølgelig med sitronsmak.
– Dette var den dyreste isen på butikken, men det fortjener dem, ler hun.

Deltakere: Aksel K., Aksel S., Ante-Niila A., Ayla S., Daniel R., Emilie H., Heike R., Ingvild H., Iver Arthur K., Johan-Aslak A., Oliver F., Sander S., Sebastian S., Therese O., Willy O.

Nysgjerrigper-konkurransen er en forskningskonkurranse for elever i 1.-7. klasse, arrangert av Norges forskningsråd. I år har over 2600 elever vært med, og 22 prosjekter kom videre til finalen. Av disse ble det kåret to gullvinnere og fire sølvvinnere. Nordland hadde i år to sølvvinnere; 1.- og 2. trinn ved Trones skole i Beiarn kommune fikk også sølvmedalje for prosjektet "Hvorfor sminker damer seg?".

– Vi i Forskningsrådet synes det er viktig å premiere også de veldig unge forskningstalentene, og vise at vi heier på barn som vil forske og selv finne svar på ting de lurer på. Med Nysgjerrigper-konkurransen ønsker vi å gi oppmerksomhet til alle barn som forsker, sier Kate A. Furøy som er prosjektleder for Nysgjerrigper i Norges forskningsråd.

Her kan dere se rapporten til elevene fra Bleikvassli skole.

HVA ER SUREST?. Sitron, i følge elevene. FOTO: BLEIKVASSLI SKOLE
SORTERING. Elevene sorterte lime og sitron etter størrelse for å finne ut om liten frukt=surere frukt. FOTO: BLEIKVASSLI SKOLE
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS